Costa Blanca

På Costa Blanca har man adgang til masser af fritidsaktiviteter året rundt.
Middeltemperaturen i december ligger på ca. 18 grader celsius i skyggen. Her findes 21 golfbaner, hvor man kan forbedre sine handicap. De mest kendte er Villa Martin, La Manga, Campoamor og Las Ramblas, La Finca samt La Marquesa.

Der findes gode muligheder for at sejle. Bådklubber finder man langs hele kysten.
Man kan også surfe, dykke, fiske eller bade i det varme, solglimtende Middelhav og at ligge på stranden er vel en af de skønneste afslapninger man kan tænke sig!

I Benidorm og Torrevieja findes der vandparker og i Elche en safaripark for interessante natur- og dyroplevelser.

Ved Costa Blancas finkornede kilometerlange sandstrande findes store pinjeskove, som giver fantastisk skygge og appelsin- og citronplantager, samt oliven- og mandeltræer som afgiver en herlig duft under blomstring. Videre kan palmeskoven i byen Elche og vandparker og gademarkeder i fx. Guardamar og Santa Pola opleves.
Oplev Tabarca med undervands-sightseeing, havvandsakvarium og fiskemuseum i Santa Pola, rytterfestspil i Alfaz del Pi, vidunderlige kirker og museet i Murcia og meget, meget mere.

Den sydlige del af Costa Blanca, fra Alicante til La Manga, er kendt for sine høje indhold af jodholdig luft, hvilket kommer af de store saltsøer og havafsaltningsstationer. Folk med reumatisme, luftvejsproblemer eller gigt, vælger ofte at komme her under vinterhalvåret, hvor der er koldest i Nordeuropa. Den jodholdige luft har en kurerende effekt og en undersøgelse påviser, at man forlænger livet med 10 år ved at bo og leve i denne luft. Denne luft i kombination med det milde klima, hjælper en med både at føle sig bedre, og få det bedre.

  • Orihuela
    Costa ligger et par kilometer syd for Torrevieja. Denne kyst har en blanding af flotte klippestrande og herlige sandstrande tæt på hinanden. Her finder man de berømte golfbaner Campoamor, Las Ramblas og Villa Martin. Området er veletableret og har et fantastisk udbud af restauranter, caféer, barer, indkøbscentrum og butikker. Der er gode busforbindelser i alle retninger.
  • Torrevieja
    Torrevieja er beliggende ved kysten ca. 40 minutter fra Alicante lufthavn. Området er populært blandt så vel skandinaviske turister som øvrige europæere. Mange af disse vælger at bosætte sig her dele af året pga. det behagelige klima. Et af de 5 micro klima områder der findes i verden, samt et af de sundeste steder at bo, siger WHO.
  •  Her finder man også Europas største hav af saltnings stationer og to store saltsøer, som bidrager til den jodholdige luft. Mange folk med luftvejsproblemer, reumatisme eller gigt vælger ofte Torrevieja som et alternativ for vintermånederne specielt pga. den jodholdige luft, som har en kurerende effekt. WHO har udnævnt dette område til at være et af de 3 sundeste steder i verden at leve, pga. den jodholdige luft. Ligeledes findes der ikke forurenende industri i området.Populariteten og den store turiststrøm har gjort, at Torrevieja er blevet en mindre storby. Her savner man ingenting. Der findes vandpark, stort nyt sportscenter, fødevarer butikker, store indkøbscentre, butikker, banker, barer, restauranter, diskoteker og meget, meget mere. Langs Torrevieja finder man en række badestrande at vælge imellem, såvel sandstrande som klipper.
  • Guardarmar
    Guardarmar er beliggende ca 30 km. syd for Alicante. Denne lille by er kendt for sin 17 km. lange sandstrand med herlig finkornet sand og store klitter. En del af dette område er fredet som naturreservat og de lokale myndigheder har lavet dele af pinjeskoven til en herlig park med picknick muligheder og fantastiske promenader ned til stranden og den lille havn. Denne moderne lille by har et stort udbud af banker, butikker, restauranter, barer og meget mere. Der findes også en kommunal swimmingpool med et tilliggende sportscenter, som tilbyder såvel squash som tennisbaner og fitnesstudio.