Køb af ejendom

Bestemmer man sig for at købe fast ejendom i Spanien på besigtigelsesrejsen, betales der et reservationsgebyr på 3000,00 Euro svarende til ca. 22.500,00 D.kr. Der betales 30 % i udbetaling. Dette er inkl. reservationsgebyret. Betaling af udbetalingen sker efter aftale, men er typisk efter ca. 1 måned.

Dette er dog kun ved køb af nye huse (boliger). Køber man et brugt hus aftales betaling i hvert enkelt tilfælde med sælger.

I god tid før huset/lejligheden er færdig, ansøges om lån i enten dansk eller spansk Realkredit. Danske realkreditinstitutioner giver først lån når skødet er underskrevet, men man kan søge om forhåndsgodkendelse. Vi samarbejder med  Nykredit og Jyske Bank, i Spanien med Banco Popular, Bancaja, Solbank. Eller resten af købesummen betales kontant ved skødeskrivning.

Hvis vi skal hjælpe med lån i Spanien skal vi have sidste årsopgørelse, samt de sidste 3 lønsedler på alle som skal stå på skødet.

Alle priser er nettopriser, og der kommer ca. 15 % til omkostninger. Disse er 10 % spansk moms, salær til advokat, notar, samt tinglysning.

Hvis der optages lån er låneomkostningerne ikke inkluderet i de ca. 14 % til omkostninger.

Det er muligt at lave en fuldmagt til advokaten, og få ham til at sørge for, at alle papirerne bliver behørigt underskrevet hos notaren.
Advokaten har inden vi starter salget af aktuelle projekter undersøgt om byggetilladelser, ejerforhold samt forsikring af færdiggørelse er i orden. Dette gøres også når det drejer sig om brugt, men først når man har lavet en købsaftale, som betinges af at alt er i orden.

Vi er altid til rådighed med yderligere informationer.